Přejít k hlavnímu obsahu

Letní tábor Dírná

Tábor - Dírná
Spolek Karvánek

Dětský tábor je realizován na louce mezi dvěma rybníky, v blízkosti lesy, zámecký park. Koupání je v posledních letech v rybníce trochu komplikované. Mnoho dětí zvyklých na bazény, koupání v rybníce nevyhledává, snažíme se tak alespoň zapojit při vyšších teplotách hry s použitím pitné vody na louce, možnost ochlazení vodou z "duhové hadice" apod. Letos plánujeme celodenní výlet do Aquaparku v Jindřichově Hradci. 

Stravování zajištěno přímo na místě, jídlo není dovážené, kuchyně "staročeská", jídlo 5x denně, 24 hodin denně k dispozici čaj, voda se štávou, juice nebo čistá voda. 

Ubytování v podsadových stanech po dvou osobách, celý tábor je bez elektrické energie, na louce trvale dvě budovy - kuchyň a jídelna se skladem. 

Volnočasové aktivity realizovány formou celotáborové hry - soutěž mezi jednotlivými oddíly o závěrečné medaile a odměny. V průběhu hry děti hledají v okolí různé předměty, poznávají přírodu, luští hlavolamy a šifry, sportují - fotbal, vybíjená, závody na lodi, přespolní běh a další. Každý tábor vyrážíme na dva pěší výlety - na Červenou Lhotu a do Dírné na zmrzlinu nebo nanuka. Na letošní rok máme sjednánu návštěvu vojáků, šermířů a pravděpodobně hasičů.

Děti se snažíme také zapojit do pomoci s chodem tábora - jednotlivé oddíly se střídají ve výkonu "služeb" - kuchyně (mytí a utírání nádobí dětem, úklid jídelny, drobné práce v kuchyni - škrábání brambor, okurek, mrkve, petržele, celeru), kronika (děti píší zprávu do kroniky, co zažily předchozí den + obrázek), noční hlídky (do hlídek děti sice plně nenutíme, ale menším dětem dáváme hlídku buď hned po večerce, kdy je ještě plno dětí na cestě na WC apod. a je tak příjemná nebo  naopak až po rozednění, kdy není tma; pro děti i když se jim často nechce je to velký zážitek). Snažíme se také každý rok uspořádat noční bojovou hru - v podstatě jen průchod v noci z tábora podél svíček na určené místo, bez strašení, okolo cesty jsou sice instruktoři a vedoucí, ale jen pro zajištění bezpečí. Děti mají druhý den také velké zážitky.

Kontakt s dětmi v době tábora doporučujeme prostřednictvím mého telefonu, kdy dotyčné dítě zavolám a má možnost s rodiči komunikovat samostatně. Případné komplikace (stýskání apod.) je tak možné řešit okamžitě a nevznikají dezinformace nebo chybná pochopení stavu věcí. Nebráníme se ani vlastním mobilním telefonům dětí, nicméně nepřijímáme odpovědnost za případnou ztrátu nebo poškození.Ideální je pokud na tábor dítě má s sebou ještě alespoň jednoho kamaráda, pobyt je tak od počátku příjemnější. Není to ale podmínka a veškeré požadavky vhodné komunikovat včas a najít tak uspokojivá řešení.

Jen velmi stručně k pořadatelům:

Jsme spolek, který tábor realizuje ve své dovolené, nejedná se o ziskovou činnost a nemáme nárok na odměnu, děláme to pro radost a z přesvědčení. Tábor organizuji více než 10 let, déle než 20 let se na organizaci tábora podílím jako vedoucí, instruktor, zdravotník či vedoucí animátor. Mým stálým zaměstnáním je již více než 10 let pedagogická činnost ve školském zařízení. Mám tedy bohaté zkušenosti se všemi dětmi, i náročnými, s různými poruchami, ale i jen tak normálně zlobivými - více či méně. Také v našem kolektivu je několik dalších pedagogů od středoškolských, přes učitele na ZŠ až po vysokoškolské asistenty. Většina z nás pak má zkušenosti získané při péči o vlastní děti. Na táboře je po celou dobu přítomen zdravotník s odpovídajícím kursem, všichni účastníci mají potvrzení o možnosti práce s dětmi, prakticky všechny "neběžné" zdravotnické záležitosti jsou konzultovány s pediatrem - pro jistotu. 

29
3000.00 kreditů
Objednat